Selin Şenol Akın: ”Dimdik Ayakta Duralım, Mücadeleye Devam Edelim”

Selin Şenol Akın: ”Dimdik Ayakta Duralım,  Mücadeleye Devam Edelim”
24/12/2022

Dünya ve Türkiye gündemine ait güncel konuların analiz ve yorumlarının yapıldığı, üst düzey başarılı askerler ve asker aileleri ile 15 Temmuz’a dair röportajların yer aldığı Alesta youtube kanalı yeni bir konuğu ile yaptığı söyleşisini yayınladı.  

15 Temmuz sürecinde özgürlüğü elinden alınan Deniz Kurmay Albay Kemal Akın’ın eşi Selin Şenol Akın Alesta youtube kanalında Biz Bize söyleşi programının konuğu oldu.

Bütün adaletsizliklere karşı mücadele veren bir aktivist olmaya çalıştığını belirten, kendisini bir eş, bir anne ve yazar olarak tanımlayan Selin Şenol Akın, eşi Deniz Kurmay Albay Kemal Akın'a ve sonrasında kendisi ve kızı Dalya'ya yapılan hukuksuzlarla nasıl mücadele ettiğini açık yüreklilikle anlattı. 


Selin Şenol Akın: “Kucağımda bebekle lojmandan atıldım”

15 Temmuz gecesi keyifli bir aile ortamındayken televizyondan bazı haberler duyduklarını ve müteakibinde herkes gibi eşi Kemal Akın’ın da göreve çağrıldığını ve hiçbir bilgilerinin olmadığını ifade eden Selin Şenol Akın, devam eden günlerde eşinin ihraç edildiğini ve tutuklandığını, kendisinin ise kucağında bebekle lojmandan atıldığını belirtti.

Eşi Deniz Kurmay Albay Kemal Akın hakkındaki iddiaların hiç birisinin suç teşkil etmediğini belirten Selin Şenol Akın, cadı avına maruz kaldıklarını, insanların kendilerine olan bakışlarının değiştiğini, selam verenlerin selam vermeyi kestiğini ifade etti. Ergenekon davaları sürecinde hapse giren meslektaşlarına ve ailelerine eşi Kemal Akın ile beraber hep destek olmalarına rağmen, 15 Temmuz sürecinde ise bu insanların kendilerine zerre kadar aynı desteği vermediklerini, ne bir telefon ettiklerini ne de bir mesaj attıklarını söyledi.

Biz Bize programını yapan Ahmet Kalkan; 

“Yaşanan daha önceki süreçte Silah Arkadaşlığının ve Vefanın hakkını vermiş olan Kemal Albay ve Siz, sonrasında göremediğiniz o vefa, daha doğrusu gerçeklerin bilindiği halde korkudan ses çıkarılamıyor olması sizi üzmüş olsa da, gerçekler ortaya çıkacak ve masumlar hak ettikleri özgürlüğü ve itibarlarını geri alacaklar.”

Yedi yaşında olan kızı Dalya'nın babasını 2 yaşından sonra göremediğini belirten Akın, yaşadıkları tüm haksızlıklara rağmen, üzerilerine atılan haksız lekelere rağmen, kimsenin Vatan sevgisini elinden alamayacağını tüm içtenliği ile belirttikten sonra, yaşamı boyunca Türkiye'yi nasıl daha iyi temsil edebilirim düşüncesi ve ideali ile yetiştiğini ve gerçeklerin bir gün ortaya çıkacağını ümit ettiğini ifade etti. 

Aynı zamanda bir Siyaset Bilimci olan Selin Şenol Akın, Türkiye'nin de içinde bulunduğu dünyanın bir çok ülkesinde yaşanan insan hakları ihlallerinin duyurulması ve Amerika ve Birleşmiş Milletler nezdinde de farkındalığın oluşması üzerine çalışmalarını aktardı.

Eşi Kurmay Albay Kemal Akın'ın kızına gönderdiği mektupları kitaplarında yayımlayan Selin Şenol Akın, bir yazar olarak da yayımladığı kitaplarında sanatı evrensel bir dil olarak kullandığını aktardı. 

Selin Şenol Akın, benzer mağduriyetleri yaşayan herkese vermek istediği mesajı şu sözlerle aktardı: 

"Eşlerimiz ve aile bireylerimiz için dimdik ayakta duralım, onlar için mücadele etmeye devam edelim, yüzümüz gülsün ve hayatımız devam etsin."