Dz.K.K.lığı Karargahında Görevli bir Bayan Memurun Gözünden 15 Temmuz ve Adalet Arayışı

Dz.K.K.lığı Karargahında Görevli bir Bayan Memurun Gözünden 15 Temmuz ve Adalet Arayışı
19/11/2022

Dünya ve Türkiye gündemine ait güncel konuların analiz ve yorumlarının yapıldığı, üst düzey başarılı askerler ile 15 Temmuz’a dair röportajların yer aldığı Alesta youtube kanalı yeni bir konuğu ile yaptığı söyleşisini yayınladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahında görevli Devlet Memuru ve KHK'lı ihraç Deniz Kurmay Binbaşı Erhan Aşkın'ın eşi Nilgün Aşkın 15 Temmuz öncesi, günü ve sonrasına dair tanıklıklarını Alesta’ya anlattı.

- 15 Temmuz öncesine ait tanıklıkları neler?

- 15 Temmuz’a kadar Deniz Kuvvetleri tarafından personelin güncellenmesini istediği bilgiler neler?

- 15 Temmuz günü Deniz Kuvvetleri Bilgi Sisteminden gelen mesaj nedir?

- 15 Temmuz sonrasında ihraç olma sürecinde neler yaşadı?

Söyleşiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz…

https://www.youtube.com/watch?v=he45AAq74TI

Kendisi de ihraç edilmiş bir Deniz Subayı olan moderator Engün Büker’in “18 Temmuz tarihinde karargahta neler gördünüz?” sorusuna, o günü hafızasından sildirmek istediğini belirten Nilgün Aşkın:

“18 Temmuz günü hayatımın en zor günüydü. Şöyle ki mesaiye gittik. Kapıların önüne ip gibi dizildik. Herkesin elinde bir liste. Eğer kartın okuyorsa yani yeşil yanıyorsa karargaha girebiliyorsun. Kartın okumuyorsa ve listede ismin varsa sağ tarafa ayrılıyorsun. Sağ tarafa ayrılanlar komisyon salonuna götürülüyor...”

15 Temmuz’dan sonra Deniz Kuvvetleri Karargahında görevli personelin “suratı asık dolaşmak“ gibi absürt bir sebeple fişlendiğini anlatan Nilgün Aşkın, karargahta Deniz Kuvvetlerinin Personel Bilgi sistemi üzerinden fişleme listelerinin oluşturulup polise verildiğini anlattı.

Nilgün Aşkın : “Şuan ülkeye hukuksuzluk hakim. Bir gün hukuk gelecek ve altına attığınız imzanın hukuk önünde hesabını vereceksiniz.”