Tarihe Not Düşenler: Kurmay Albay Bilal Akyüz

Tarihe Not Düşenler: Kurmay Albay Bilal Akyüz
04/15/2024

15 Temmuz’da sergilenen tiyatro ile yüz binlerce insana uygulanan soykırıma varan uygulamalarda, hapishanelere on binlerce masum insan dolduruldu. Dikta rejimine karşı hakikati söyleyen herkes insan onuruna aykırı muamelelere tabi tutuldu, masum insanlar zindanlara atıldı. Böyle bir dönemde Hak ve Hakikati savunanlardan biri olan Kur.Alb. Bilal Akyüz dikta rejimine karşı boyun eğmediğini haykırmış ve şu sözlerini tarihe not düşmüştür;

“Ey kibirli zalim ve onun uşakları, zulmüne karşı hakkı söylemekten korkan utansın. Sana ve sana tapanlara boyun eğmedim, eğmem. Başımı ancak Rahman’ın önünde eğerim.

Unutmayın hiçbir fani hiçbir faniye müebbet bir ceza veremez. Sen ve sana tapanların verecekleri fani cezalar ahirette şu mazlumların beraatı olsun.

Ey kendini büyük gören zalim küçük zannettiklerine, güçsüz sandıklarına zulmetme, bir gün sen de düşersin. İnce ipin hükmü yoktur ama yüzlercesi birleşirse ibrişimden sağlam olur.

Sizler diken ektiniz, gül biçemezsiniz. Masuma yapılan zulüm biter ama adınız kalır. Zalim diye anılacaksınız ve anılacaklar. Tarihin kirli çöplüğüne atılacaklar. Ne bu millet ne insanlık onları affetmeyecek. Binlerin dualarıyla Cenab-ı Hak da hesabını soracak inşallah.

Sanma ki şu dört duvar bana zindan oldu. Ben zindanda dahi olsa saraydayım. Ey Allah'ı unutan zalim, sen saraylarda dahi olsan bedbahtsın, zindandasın.

Temiz yürekli masumların, mazlumların o gece karanlığında ellerini Rabbine açmasından sakınmadın, sakınmadınız. Ey meşum zalimler sizler zulmettiniz ama Kader-i İlahi adalet etti, sakın sevinmeyin.

Ey masumlar, mazlumlar üzülmeyin. Belki sevinin, sabırla şükredin. Sizi Allah'a yaklaştıran her musibet bir nimettir. Kalbi kırıkların yüreğini bilen var. Yaralı gönüllerin ilacı ondadır. Allah'tan korkun, beyden paşadan korkmayın. Gözlerinizi diktiğiniz ufukta erdem ve meleklere denk olun inşallah.

Bizim umudumuz ne rüyalardandır ne hülyalardadır, umudumuz imanımızdandır.

Ey ezel ve ebed Sultanı, yardımı, beraatı sadece ve sadece senden diliyoruz. Ne güzel senin için dışlanmak ve itilmek. Ne güzel senin için terk edilmek ve garip olmak, ne güzel zindanda olmak. Zindandayız ama hürüz. Rabbe müteveccih olduk, hükmü bekleriz dimdik başlarla. 

O başları taşıyanlara, Allah'la olanlara selam olsun.”


(*) Yazarlarımızdan Fatih Ayhan Acar tarafından derlenmiştir.


Kaynak
Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinin 28/05/2019 tarih ve 2017/109 esas sayılı SEGBİS çözüm tutanağı